Förvaring av viktiga papper

Så skapar du ordning och reda!

Det finns mycket dokument och papper som är extra viktiga att hålla kolla på och vi behöver spara under en längre tid. Idag kan man spara många saker digitalt men inte allt, därför är det viktigt att hålla kolla på dina papper så du vet vart du har dem. Annars är det lätt att dessa får fötter och försvinner. Papper är som alla vet ett ömtåligt material och är känsligt både för ljus men framför allt fukt. Här kan du läsa om våra tips på hur du förvarar viktiga papper och dokument allra bäst.

Hur du ska förvara ditt testamente

Ett testamente är en värdehandling och därför extra viktig att ha koll på. Många väljer att förvara sitt testamente i bankfack, kassaskåp eller hos en advokat. I och med att ett testamente är ett dokument som innehåller personlig och känslig information är det ytterst viktigt att det förvaras på ett tryggt sätt och inte bara hemma i byrålådan.

Ordning och reda på viktiga papper

Under årens lopp samlar vi på oss många viktiga papper allt från försäkringsbevis till anställningsavtal och hyreskontrakt. Har du mycket dokument är det en god idé att kategorisera upp dessa.

Samla allt som rör ditt boende i en och samma pärm. Hyres- eller köpeavtal, hemförsäkringsuppgifter, bruksanvisningar och manualer för diskmaskin, tv etc.  – samla allt på en och samma plats. Har du ett fordon, sommarstuga eller ytterligare bostad kan du göra likadant med dessa.

Har du inte fullt så mycket papper att du behöver olika pärmar för varje ändamål, kan du ha en pärm med ett register eller plastfickor där du kan ha allt samlat i olika kategorier så du får en bra översikt av dina papper.

Post, brev och vardagliga papper

Idag får vi inte lika mycket post och brev som förr då mycket sker digitalt. Men många väljer att hellre att få sina fakturor per post, och en del dokument skickas bara postledes på grund av sekretess. Får du dina fakturor per post kan det vara bra att samla dessa på ett ställe så du har koll.

För att förhindra en enorm hög med post och papper av diverse slag på köksbänken kan du använda en papperssamlare där du delar in i öppnad och oöppnad post, och direkt slänga reklam eller annat som du inte behöver spara. Markera en faktura när den är betald med datumet den betalades och sätt in i en pärm så du enkelt kan blicka tillbaka om det skulle vara några oklarheter och förhindra att missar en betalning.

Förvara dina papper eller dokument hos oss

Våra moderna förrådsanläggningar byggs med den senaste tekniken för att kunna reglera temperatur och luftfuktighet på distans. Vi säkerställer att ditt förråd alltid håller rätt klimat. Om du dessutom förvarar dina dokument i förseglade lådor kan du vara säker på att de varken skadas eller missfärgas.

Hyr alltid uppvärmt och klimatkontrollerat förråd

Vet du om att du ska förvara papper eller annan dokumentation hos oss är det viktigt att du väljer ett uppvärmt och klimatkontrollerat förråd. Vi har några få förråd som är så kallade kallförråd, som inte är isolerade. I dessa förråd ändras temperatur och luftfuktighet beroende på vädret.

Vi erbjuder alltid

Bra erbjudanden

50% rabatt i två månader på utvalda förråd, utan bindningstid eller uppläggningsavgift.

Säkra förråd nära dig

25 anläggningar med larmade och övervakade förråd. De flesta har öppet dygnet runt.

Förråd för ditt behov

Välj förråd mellan 1-40+ kvm som passar dig oavsett om du är privat- eller företagskund.

Om magasinering

Behöver du hjälp?

Naturligtvis finns vi tillgängliga i vår kundtjänst.

Fråga på!

Öppettider
Vardagar: 08:00-20:00
Helger: 10:00-16:00