Inreda garaget

Detta bör du tänka på!

Garaget är ett mångsitsigt utrymme som kan användas på flera olika sätt, allt från traditionellt förvaringsutrymme av prylar, en verkstad att mecka i, eller till att byggas om till sovrum för din tonåring Oavsett hur du nyttjar ditt garage så kanske du behöver lite tips för hur du kan inreda på bästa sätt.

Bra inredning i garaget

Om du som många andra vill få mer ordning i ditt garage är det en god ide att börja med en rensning. Det är lätt att man samlar på sig saker under årens gång som sedan glöms bort och inte kommer till användning. Därför är det bra att göra en rensning om året för att dels veta vad du har i ditt garage men också för att rensa ut sådant som du inte använder eller behöver längre. Skänk bort eller sälj saker som du inte behöver ha kvar i ditt garage.

Efter du har rensat är det oftare lättare att se dina användningsområden i garaget. Behöver du en yta för att snickra eller mecka är det bra att ha en ordentlig arbetsbänk. Införskaffa vägghyllor, det finns många olika väggsystem för förvaring med både hyllor och lådor. Har du mycket verktyg finns det också vägglösningar med olika fästen för att hänga upp dina verktyg så du får en god översikt. Små förvaringslådor är perfekta att förvara spik, muttrar och andra små föremål i.

Att investera i bra belysning kan vara avgörande för hur du kan nyttja ditt garage. Du kanske behöver belysning i dina hyllor för att enkelt se vad som finns där och kanske bättre och starkare belysning när det är dags att mecka med motorcykeln.

Kommer du ha en bil eller motorcykel ståendes i garaget är det bra att ha ett slittåligt golv, samma sak gäller om du bygger eller meckar mycket. Förslagsvis betong eller slitstarka golvplattor, fråga gärna din byggvaruhandlare vad de rekommenderar när du bygger ditt garage.

Inreda garage till sovrum

Många väljer att bygga om garaget till sovrum eller bostad när barnen börjar bli större och vill ha ett eget utrymme eller för att få mer boyta och kanske en uthyrningsdel i hemma. Om du vill göra om ditt garage till sovrum eller bostad så kräver plan- och bygglagen ett bygglov, eftersom bygganden ändrar ändamål. Men det krävs inte bygglov för alla typer ändringar så är du osäker på vad som gäller för dig kan du vända dig till byggnadsnämnden för att få svar på dina frågor kring bygglov.

Vill du göra om ditt garage till en extra bostad för uthyrning kan du som har högt i tak i ditt garage bygga en inredd övervåning som en sovrumsdel och göra om bottenvåningen med kök och badrum. Detta är en mer omfattande byggnation men kan vara ett smart sätt för att kunna hyra ut eller när barnen blir stora och vill ha ett eget ställe att bo på.

Hyr förråd och få mer plats i garaget

Har du planer på att göra om garaget till bostad eller vill kunna ha bilen i garaget men har för mycket prylar i vägen? Hyr förråd och förvara sådant som du inte behöver ha hemma. Hitta ditt förråd bland våra 27 förrådsanläggningar runt om i Sverige.

Gör mer plats hemma för det som betyder något

Garaget är en del av hemmet och vill kunna bidra till att du kan använda ytan hemma till det som betyder allra mest. Oavsett om det är en katt, din cykel eller en dröm om ett hemmagym. Vi har gjort flera projekt kring Ett Större Liv och förvaring som du kan läsa mer om.

Så hyr du förråd

Signera ditt avtal online

Hela bokningen sköter du här på hemsidan.

Flytta in direkt

Med accesskod via email får du tillgång till förrådet direkt.

Har du frågor?

Vår kundservice finns redo med branschens längsta öppettider.

Om hur det fungerar

Behöver du hjälp?

Naturligtvis finns vi tillgängliga i vår kundtjänst.

Fråga på!

Öppettider
Vardagar: 08:00-20:00
Helger: 10:00-16:00