Organisera garderoben

Har du som många andra en överfylld garderob som du en gång i tiden försökte organisera men nu har fallerat till ett totalt kaos? Du är inte ensam om att ha det problemet. För att slippa stå varje morgon och leta kläder eller känna att du inte har något att ha på dig har vi samlat 7 tips för hur du kan organisera din garderob.

Rätt förvaring av kläder är viktigt

Förvara dina kläder smart så minskar du bland annat risken för skadedjur som exempelvis mal. Den smarta förvaringen är även avgörande för dina kläders livslängd. Kläder måste kunna andas, annars finns risken att de blir missfärgade och skrynkliga. Vita kläder kan även bli permanent gula. Exempel på smart förvaring kan vara vakuumpaketering och förslutningsbara plastlådor. Det är samtidigt viktigt att kläderna är rena och att du rensar dina förvaringslådor med jämna mellanrum.

Förvaringslådor

Att förvara kläderna i transparenta förvaringslådor ger dig en bättre översyn. Dessutom skyddar förvaringslådor din kläder mot stora temperaturskillnader och fukt, som i sin tur kan orsaka mögel.

Det finns olika typer av förvaringslådor som kartonger, plastbackar och korgar, listan kan göras lång. De olika materialen har olika egenskaper vid förvaring. Om du exempelvis ska förvara kläder, så skyddar plast mot fukt och kyla. Kartong å andra sidan skyddar inte mot fukt och kyla på samma sätt, men kan vara ett mer kostnadseffektivt val och som gör att du kan använda förpackningar inuti för att skapa det skyddande lagret.

7 tips – Smart garderobsförvaring

1. Rensa ut kläder – skapa luftigare förvaring

Skapa en mer organiserad garderob genom att gå igenom och sortera ut det som är slitet och trasigt, men också sortera ut kläder som är gamla som du inte längre använder. Med mindre plagg i garderoben får du en luftigare förvaring och du ser enklare vad du faktiskt har i din garderob. En positiv sidoeffekt är att den kan även kan upplevas mer rymlig.

2. Säsongsanpassa – kläder efter väder

Häng fram favoritkläderna som är i säsong. På så sätt slipper du förhoppningsvis leta fram kläderna i stress på morgonen. Du sparar tid och har alltid något att ha på dig. Kläderna som ej är i säsong packar du ner i förvaringslådor som du kan förvara ditt förråd eller på vinden. Enklast är att dela upp i vinter- och sommargarderob.

3. Organisera din garderob

Gruppera ihop saker. Har du exempelvis ett kostym-set? Häng det på samma galge. Gör likadant om du har flera set oavsett klädtyp. Gruppera till exempel byxor, stickat, kjolar, skjortor var för sig.

4. Färgkoordinera – få en bättre överblick

Få en bättre överblick av din garderob genom att exempelvis hänga kläderna indelade i färggrupper. På så sättet hittar du lättare plagget i en viss färg när behovet finns.

5. Använda likadana galgar och lådor

Investera i en schysst galge, gärna i trä då de håller längre, och använd samma galgtyp till alla plagg. På så sätt optimerar du utrymmet på klädstången och dina kläder hänger snyggare´, vilket gör att du blir mer inspirerad och ökar chansen att du använder dem. Har du kläder i ett halare material kan du använda galgar med antiglidytor under axlarna så att de hänger kvar på galgen. Lådor mår också bra av att vara enhetliga för att kunna förvara på ett effektivare sätt. Förvara mindre textilier likt strumpor och underkläder i mindre lådor. Långa plagg som klänningar och skjortor passar bra att hängas på galge medan stickade klädesplagg ska vikas och inte hängas för att de ska behålla sin passform.

6. Luftigare garderob 

Skapa en luftigare garderob för att få en tydlig bild över dina kläder. Kläderna kommer även kunna vädras bättre eftersom att du då inte stänger in dem i ett trångt utrymme. Det blir även smidigare att hålla rent i garderoben och organiseringen och sorteringen blir även lättare.

7. Skoförvaring

Med ett skoställ längst ner i garderoben kan du optimera utrymmet på bästa sätt. Viktigt är att du torkar av dina skor innan du ställer in dem i garderoben så du inte drar in onödigt smuts. Om du har möjlighet kan du ha ha två skoställ ovanpå varandra för att få plats med fler skor. Skoställen skyddar dessutom garderobsgolvet från repor och missfärgningar och gör att du lätt kan städa under stället. Skor som du ofta använder kan du ha i din hall. Fin-skor eller skor som du använder per säsong kan du med fördel att förvara i din garderob eller i förvaringslådor i ditt förråd.

Förvara säsongskläderna hos oss

Genom att dela upp din garderob i säsong, förslagsvis sommar- och vinterkläder får du mer plats i garderoben. Hos oss kan du enkelt förvara din säsongsgarderob. Vi har förråd i många olika storlekar beroende på hur mycket du behöver förvara.

Smart förvaring i garderoben och förrådet

Nyckeln till att ha en organiserad garderob eller förråd är att ha en god översikt och ett bra ljus. Genom att se vad du faktiskt har hängande eller liggande i lådorna i garderoben och förrådet är skillnaden mellan kaos och smart förvaring.

Vi erbjuder alltid

Bra erbjudanden

50% rabatt i två månader på utvalda förråd, utan bindningstid eller uppläggningsavgift.

Säkra förråd nära dig

27 anläggningar med larmade och övervakade förråd. De flesta har öppet dygnet runt.

Förråd för ditt behov

Välj förråd mellan 1-40+ kvm som passar dig oavsett om du är privat- eller företagskund.

Om magasinering

Behöver du hjälp?

Naturligtvis finns vi tillgängliga i vår kundtjänst.

Fråga på!

Öppettider
Vardagar: 08:00-20:00
Helger: 10:00-16:00