Organisera garderoben

Har du som många andra en överfylld garderob som du en gång i tiden försökte organisera men nu har fallerat till ett totalt kaos? Du är inte ensam om att ha det problemet. För att slippa stå varje morgon och leta kläder eller känna att du inte har något att ha på dig har vi samlat 7 tips för hur du kan organisera din garderob.

7 tips – Smart garderobsförvaring

1. Rensa ut – skapa luftigare förvaring

Gå igenom och sortera ut det som är slitet och trasigt men också kläder som är gamla och du inte längre använder. Med mindre plagg i garderoben får du en luftigare förvaring och du ser enklare vad du faktiskt har i din garderob.

2. Säsongsanpassa

Ta bort kläder som det inte är säsong för. Enklast är att dela upp i vinter- och sommargarderob. På så sätt sparar du plats i garderoben och kan förvara dina vinter- eller sommarkläder i ditt förråd eller på vinden i stället

3. Organisera din garderob

Gruppera ihop saker. Har du exempelvis ett kostym-set häng det på samma galge. Gör likadant om du har flera set oavsett klädtyp. Gruppera byxor, stickat, kjolar, skjortor etc. var för sig.

4. Färgkordinera

För att få en lättare överblick av din garderob kan du färgkordinera. Häng exempelvis alla svarta plagg tillsammans och gör så med varje färg.

5. Använda likadana galgar

Investera i en schysst galge, gärna i trä då de håller längre, och använd till alla plagg. På så sätt optimerar du utrymmet på klädstången och dina kläder hänger snyggare vilket gör att du blir mer inspirerad och ökar chansen att du använder dem. Har du kläder i ett halare material kan du använda galgar med antiglidytor under axlarna så att de hänger kvar på galgen.

6. Låda i lådorna

Använd dig av mindre lådor eller lådor med inredning som delar av de större lådorna i mindre fack. På så sätt kan du sortera strump- eller underklädeslådan och förvara dina skärp eller andra accessoarer på ett snyggt sätt.

7. Skapa smart förvaring i garderoben

Har du en liten garderob kan du köpa hängare med fack eller hyllor i tyg där du kan ha skor eller väskor i. Ikea har flera smarta lösningar för hur du kan organisera din garderob på ett smidigt sätt.  

Förvara säsongskläderna hos oss

Genom att dela upp din garderob i säsong, förslagsvis sommar- och vinterkläder får du mer plats i garderoben. Hos oss kan du enkelt förvara din säsongsgarderob. Vi har förråd i många olika storlekar beroende på hur mycket du behöver förvara.

Smart förvaring i garderoben och förrådet

Nyckeln till att ha en organiserad garderob eller förråd är att ha en god översikt och ett bra ljus. Genom att se vad du faktiskt har hängande eller liggande i lådorna i garderoben och förrådet är skillnaden mellan kaos och smart förvaring.

Vi erbjuder alltid

Bra erbjudanden

50% rabatt i två månader på utvalda förråd, utan bindningstid eller uppläggningsavgift.

Säkra förråd nära dig

25 anläggningar med larmade och övervakade förråd. De flesta har öppet dygnet runt.

Förråd för ditt behov

Välj förråd mellan 1-40+ kvm som passar dig oavsett om du är privat- eller företagskund.

Om magasinering

Behöver du hjälp?

Naturligtvis finns vi tillgängliga i vår kundtjänst.

Fråga på!

Öppettider:
Vardagar: 8:00-20:00
Helger: 10:00-16:00