Tips på hur du förvarar cykeln utomhus under vintern

Oavsett om du är en året-om-cyklare eller en av många som ställer undan cykeln under vintern så behöver alla ha någonstans att förvara sin cykel även på vintern. Har du ett garage eller cykelrum där du ställer din cykel så har du redan en lösning på ditt problem men är du en av många som inte har plats för din cykel inomhus så kommer här några tips på hur du förvarar din cykel ute under vintern.

Förvara cykel utomhus vinter

Det bästa är att förvara din cykel under tak eller i kallgarage, speciellt om du använder din cykel på vintern. Om den tas ut och in ur kylan så gör temperaturskillnaderna att det bildas kondens som förstör dina vajrar och gör att växlarna fryser. Om du inte använder din cykel under vintern går det bra att förvara den i inomhus exempelvis i din lägenhet eller i garaget. Idag finns det mängder av olika vägg- och takfästen för smidigare cykelförvaring inomhus.

Förvarar du cykeln i en carport eller under tak på balkongen så skyddar du den mot nederbörd och således mot rost, vilket är det vanligaste slitaget som uppstår. Ett annat tips är att använda dig av en presenning, eller annat överdrag som skyddar mot snö, is och nederbörd om du inte kan förvara cykeln under tak.

För att skydda din cykels olika komponenter mot rost är det bra att smörja in kedja, växlar och kugghjul med olja innan du ställer undan den för vintern.

Ta hand om din el-cykels batteri

Har du en el-cykel behöver du ta hand om ditt batteri. För att få en så lång livslängd som möjligt på ditt batteri ska du aldrig låta det ladda ur helt. Därför är det bra att ladda batteriet en gång i månaden även under vinterhalvåret.

Att tänka på om du fortsätter att cykla på vinterhalvåret

Om du cyklar även på vintern så är det bra att fortsätta smörja in kedjan, vilket många glömmer. Genom att smörja in kedjan så skyddar du den mot vägsaltet som gör att kedjan rostar snabbare. Om du är en riktigt cykelmeckare så kan du även passa på att byta ur vajrarna till dina växlar inför vintern för att dina växlar ska hålla sig på topp.

När det blir kallt ute sjunker lufttrycket, vilket även sker i cykeldäcken, därför är det viktigt att se till att dina däck är tillräckligt pumpade. Här får man dock se upp att du inte pumpar däcken för hårt För om cykeln tas in i värmen så stiger lufttrycket i däcken igen och då blir det explosionsrisk.

Hyr förråd för vinterförvaringen av din cykel

Har du inte plats för cykeln hemma och inte vill lämna den ute i vinterkylan kan du enkelt hyra ett förråd hos för vinterförvaringen av din cykel. Det bästa med ett förråd för cykeln är att du får plats med mycket mer. Hitta ett förråd som passar dig bland vår 27 förrådsanläggningar runt om i Sverige.

Få mer cykelförvaringstips

Oavsett hur många cyklar du har hemma så behöver du någon typ av förvaringsutrymme. Du kan förvara din cykel hos oss eller göra plats hemma för din cykel genom att hyra förråd hos oss.

Så hyr du förråd

Signera ditt avtal online

Hela bokningen sköter du här på hemsidan.

Flytta in direkt

Med accesskod via email får du tillgång till förrådet direkt.

Har du frågor?

Vår kundservice finns redo med branschens längsta öppettider.

Om hur det fungerar

Behöver du hjälp?

Naturligtvis finns vi tillgängliga i vår kundtjänst.

Fråga på!

Öppettider
Vardagar: 08:00-20:00
Helger: 10:00-16:00