Gör plats för din katt med The Cat Flat

Något som har en stor betydelse i våra liv är våra älskade katter. Trots att många anser att hunden är människans bästa vän, vet alla kattälskare att det är en sanning med modifikation. Katten kan vara våra allra käraste familjemedlemmar men det gäller bara att vi tar hand om dem på rätt sätt.

Det är lätt att tro att en katt inte behöver lika mycket omhändertagande som en hund, då den på många sätt är mer självständig. Dock är myten om den perfekta katten med nio liv som kan anpassa sig efter varje situation just en myt.

Enligt kattpsykologen Susanne Hellman Holmström är det många innekatter i Sverige som mår dåligt på grund av att de bor i en miljö där deras naturliga behov inte kan tillfredsställas. Ju mer vår personliga stil får utrymme att synas genom kläderna vi har på oss och i vår inredning hemma, desto bättre mår vi, men inte nödvändigtvis våra katter.

Katterna kan komma i kläm när deras ägare bortprioriterar kattmöbler som inte passar in med resten av möblerna i hemmet. Något som kan låta som en ganska banal sak, men som faktiskt kan leda till att innekatter kan bli deprimerade och bete sig avvikande.

Vi vill ge plats för ett större liv. Inte bara för dig, utan även för din katt. För att inspirera fler till att göra plats hemma för det man verkligen bryr sig om har vi tagit fram The Cat Flat. Skåpet är tillverkat i ett exemplar och lanserades i samband med Stockholm Design Week 2020. Syftet är att inspirera fler till att ifrågasätta hur vi utnyttjar ytan i vårt hem.

“Vi förser dig inte med förråd för att du ska kunna göra dig av med saker som skräpar i hemmet. Vi finns till för att låta dig få plats med de saker i ditt hem som verkligen betyder något.”

Tillsammans med inredningsarkitekten och möbeldesignern Eleonor Moschevitz, har vi skapat en lösning som gör att du inte behöver välja mellan ett vackert hem och en välmående katt. The Cat Flat ger inte bara katterna möjlighet att tillfredsställa behov såsom att klösa, gömma sig och spana högt. Produkten passar även i alla hem och med alla inredningskombinationer. Den stilrena designen i mörk valnötsfanér gör The Cat Flat till den givna möbeln för alla inredningsentusiaster och kattälskare. Skåpet är inrett med sisalmatta, KRAV-märkt lammskinn från Kambo Gård och läder från Tärnsjö Garveri. Borstarna är gjorda av FSC-certifierat bokträ med vildsvinsborst och skrubbarna av ekologisk kokosnöt.

The Cat Flat är tillverkat i ett exemplar och i dagsläget finns inga planer på serietillverkning.

Tror du inte att den får plats i ditt hem? Vi är medvetna om att urbaniseringen har bidragit till en ökad trångboddhet, men vi ser inte det som något problem. Oavsett om du bor i en stor villa eller i en kompakt enrummare handlar det egentligen inte om yta. Tänk efter vad du vill ha mer utrymme för i ditt liv. Är det alla böcker som står och samlar damm i den slitna bokhyllan eller måste verkligen kistan med dina gamla leksaker och gosedjur stå framme för att du en dag ska kunna ge dem vidare till dina barn?

Vi tror att svaret är nej. Vi tror att du hellre vill att din katt ska trivas i ert gemensamma hem. Och att du vill ge plats åt ett större liv tillsammans med din katt.

VARNING FÖR BLUFFÖRSÄLJARE OCH BEDRÄGERI

Vi har upptäckt att det förekommer webbsidor på nätet som påstår sig sälja vår egendesignade kattmöbel. Det här är tyvärr en av de stora nackdelarna med internet, men vi har tillsammans med våra jurister startat en proccess mot dessa falska försäljare.

När det kommer till kattskåpet så finns det bara ett skåp tillverkat och det är ännu inte bestämt vad som kommer hända, mer information kommer framöver.

WARNING FOR FAKE SELLERS AND SCAM

Together with our lawyers we have at the moment identified a couple of websites that has stolen intellectual property from us and we have started processes to fight against this act, and unfortunately worse side of the internet.

Regarding the cabinet, the cat flat. It has only been produced in one piece, and what the future might bring is not yet decided, more information is coming.

VILL DU GE DIN KATT ETT STÖRRE LIV?

Gör rum för din älskade katt hemma oberoende av ytan du bor på. Oavsett husdjur kan du ge den ett lyckligare och större liv genom att göra rum hemma. Förvara sådant du inte använder allt för ofta hos oss istället så din katt får den uppmärksamheten den förtjänar.

Vilken storlek behöver du?

Alla storlekar

Pris fr. 99kr/mån