Nu säljer vi The Cat Flat

Designsuccén The Cat Flat säljs till förmån för hemlösa katter

Att vi är hemma mer än vanligt berör inte bara oss människor. Många katter påverkas också av de förändrade i rutinerna. Faktiskt så pass mycket att det kan leda till beteendeförändringar, menar kattpsykolog Susanne Hellman Holmström, som också ser en risk i att katter som börjar bete sig annorlunda i förlängningen kan bli bortlämnade eller till och med övergivna. För att belysa frågan kring hur vi använder våra hem och samtidigt samla in pengar till hemlösa katter säljer self storage-företaget 24Storage nu den internationellt uppmärksammade kattmöbeln The Cat Flat i samband med Kattens dag den 29 november.

En av effekterna av den pågående pandemin är att de flesta av oss spenderar mer tid i hemmet. Några som påverkas negativt av detta är katter vars vanor och rutiner ruckas då de inte får samma frihet när ägaren är hemma mer än vanligt.

– Katter har ett stort behov av att vara själva vilket de normalt får när resten av familjen är på jobbet eller i skolan. De nya rutinerna och bristen på frihet kan i värsta fall leda till avvikande beteenden hos katten och frustration hos kattägare, som kan välja att lämna bort sina katter, säger Susanne Hellman Holmström, kattpsykolog och författare till boken Om katten själv får välja – så blir du den perfekta kattägaren.

För att stötta hemlösa katter väljer vi nu att sälja den unika möbeln The Cat Flat tillsammans med Tradera och skänka intäkterna till Djurhemsförbundet. The Cat Flat, som skapades i syfte att inspirera människor till att ge plats i hemmet för det som betyder mest, lanserades tidigare i år och har sedan dess uppmärksammats av design- och nyhetsmedier som Azure Magazine, Design Milk och Mashable. Utöver detta har vi fått hundratals meddelanden med frågor om var man kan köpa skåpet. Nu säljs det enda tillverkade exemplaret till högstbjudande.

– Intresset från design- och kattälskare världen över visar att det saknas möbler som uppfyller såväl katternas behov som människans vilja att ha det fint hemma. Nu vill vi omvandla all uppmärksamhet till pengar som kan komma hemlösa katter till godo och uppmärksammar frågan om hur vi använder våra hem, säger Gabriel Bergqvist, Head of Brand & Business Development på 24Storage.

Auktion till förmån för hemlösa katter

Försäljningen av The Cat Flat på Tradera startar på kattens dag den 29 november och avslutas 6 december. Såväl svenska som internationella intressenter är välkomna att buda. Intäkterna från försäljningen av The Cat Flat kommer att tillfalla Djurhemsförbundet, en intresse- & stödorganisation för sällskapsdjur med 36 anslutna djurhem runt om i Sverige. Donationen till Djurhemsförbundet kan i sin tur öronmärkas så att pengarna går till just inredning som är stimulerande för katter i sina hem. Frakt ingår vid köp i Stockholm, transport utöver det anordnas och bekostas av köparen.

Delta i auktionen

Vill du vara med och delta i auktionen kan du enkelt göra det på Traderas hemsida. Du skapar ett konto och därefter kan du delta i auktionen med kattälskare världen över. Buda hem världens första icke-fula kattmöbel.

Gör plats för ett större liv med din katt