The Grid Box

Kartongen för mer än bara saker

Den klassiska flyttkartongen i papp har sett likadan ut sedan den introducerades i början av 1900-talet. Lätt att vika, stapla och flytta, men hopplös när det kommer till att organisera och skydda sina saker. Många kan säkert relatera till att allt i lådan ligger huller om buller, vilket gör det svårt att hitta det man letar efter. Eftersom flyttkartonger är centrala i allt vi gör har vi tagit fram The Grid Box, ett tillbehör till den traditionella kartongen som gör det lättare och säkrare att förvara det du vill spara. För allt som är mer än saker.

The Grid Box är ett låda-i-låda-system som gör det möjligt att packa flyttkartongen helt full samtidigt som du håller reda på och skyddar dina saker. Systemet består av åtta olika innerlådor i wellpapp, fördelade på fyra olika storlekar som likt ett pussel kan kombineras på olika sätt för att maximera användandet av flyttkartongen. Ett integrerat lyfthandtag gör det enkelt och smidigt att lyfta i och ur alla kartonger.

Vi har alltså tagit fram The Grid Box, en innovation till den traditionella flyttlådan, för att göra det lättare att spara och förvara allt som är mer än saker.

En uppsättning av The Grid Box innehåller (värde: ca 3500 kr):

1 st flyttlåda (560x330x406)
1 st ljusblå innerlåda (497x318x97)
2 st gul innerlåda (240x318x198)
1 st grå innerlåda (240x318x97)
4 st orange innerlåda (111x156x97)
1 st lyfthandtag

Slutsåld - Limited Edition-utgåva

De 10 första kunderna som bokade förråd och bodde i Stockholm hade möjligheten att kostnadsfritt få The Grid Box OCH dessutom en gratis garderobsrensning och stylingkonsultation av Rosenrummet Style Academy. Värde: ca 3500 kr. Erbjudandet var en limited edition-utgåva och är nu slutsålt.

24Storage erbjuder alltid

Bra erbjudanden

50% rabatt i två månader på utvalda förråd, utan bindningstid eller uppläggningsavgift.

Säkra förråd nära dig

27 anläggningar med larmade och kameraövervakade förråd dygnet runt.

Förråd för ditt behov

Välj förråd mellan 1-40+ kvm som passar dig oavsett om du är privat- eller företagskund.

Om magasinering

Stilexperten tipsar om hur du rensar garderoben

Lisas modeintresse väcktes som liten av hennes mormors många skräddarsydda aftonklänningar. Att se de vackra balklänningarna var starten för ett liv präglat av mode, design och hantverk. Lisas vision med Style Academy är att öka kunskapsnivån för de som vill arbeta inom modebranschen samt inspirera och sprida kunskap om en mer hållbar och genomtänkt garderob.

För att reda ut hur man gör för att bygga en hållbar garderob tog vi Lisas hjälp och bad om hennes bästa tips är för att få plagg att leva så länge som möjligt.

Vi svenskar har ofta svårt att rensa ut och en vana av att spara fler saker än vi faktiskt behöver. Varför är det så?

I Norden har vi ett större behov av olika varianter av plagg då vi har så skiftande säsonger, med olika väder i vår, sommar, höst och vinter. Det gör att vi samlar på oss mer och därför behöver vi också rensa mer. Men jag tror inte Sverige skiljer sig från många andra länder med likande klimat. 

Många ärver också sina klädvanor av sina föräldrar, så om du har haft föräldrar som varit duktiga på att rensa kanske du också är det. Medan andra kanske har bott stort och länge på samma ställe och då inte haft samma behov av att rensa som vi har idag.

Det kan ofta kännas lite övermäktigt att komma igång för man tror att man måste rensa hela garderoben i ett svep och inte riktigt veta vart man ska börja, så är det inte. Man kan gärna rensa en kategori i taget – kör bara jeans en eftermiddag, och sen tar du tröjor veckan efter till exempel. 

Din garderob är en del av din personlighet. Rensa ut de plagg som du inte använder de kanske inte längre stämmer med din stil, inte har rätt passform eller är slitet. Gällande passform, kom ihåg att många plagg kan sys om enkelt hos en skräddare för att sitta perfekt. De plagg som du vill göra dig av med kan du skänka till en organisation, ge bort till vänner eller sälja. 

Hur sorterar man säsongsbaserat enklast?

Det bästa är om du kan identifiera vissa plagg som du enbart använder vissa säsonger. Det kan tex vara enklast att börja med ytterplagg, skor, halsdukar, jackor som du enbart använder på vintern. Dessa kan du, när säsongen är över, plocka undan och då frigöra mer plats i garderoben. Samma sak med sommarplagg – sandaler, tunna skjortor, klänningar och tunna jackor. Dessa plagg behöver inte ligga i garderoben året runt. Det kommer också kännas roligare att se plaggen igen när du plockar tillbaka dem för rätt säsong.

Hur man är proaktiv med packningen?

Ett bra tips är att organisera det du packar ner, lådorna är perfekta, skriv sedan en lista i mobilen eller ta bilder på vad du har i varje låda. Du kan tex döpa dina lådor till nummer, och sen kikar du bara på din lista vad som ligger i just den lådan. Istället för att skriva ’sommarkläder´på kartongen men du vet inte riktigt vad som ligger där i, det kan vara värt att ha den där listan när du är i behov av något speciellt. Det kan också vara bra att fota det du lägger i lådorna så att du lätt kan få en överblick. Det är därför Grid Box är så himla smart för då kan du placera dina saker på rätt ställe.

När du ska rensa eller packa om, planera in den tiden exempelvis en kväll i veckan eller en söndag som är avsatt till att göra det bra då blir det roligt och lättare. 

Vad är en normal livslängd på plagg?

Det är omöjligt att säga, många olika faktorer styr hur lång livslängden blir, exempelvis material, kvalitet och skötsel. Mycket beror på vad du har köpt för plagg men absolut viktigast är hur du tar hand om det. Många gånger kan en dyrare t-shirt hålla lika länge som en billigare variant men det hänger helt på hur du behandlar plagget. Samtidigt som många vill leva mer klimatsmart ökar inköpen av kläder för varje år. Genom att ta hand om dina kläder på ett bättre sätt går det att förlänga livslängden på varje plagg. Om vi kan förlänga livslängden på ett plagg till det dubbla av vad det är idag och därmed köpa mindre nya plagg så minskar det CO2 utsläppen med 47%* så det är otroligt viktigt att vi börjar jobba på en längre livslängd.

Källa*

Hur sköter man sina kläder så att de håller längre?

Det är jätteviktigt att lära sig tvättsymbolerna som finns i plaggen. Många ärver även sina tvättvanor, men tvättmaskinerna och tvättmedlen har utvecklats en hel del sedan våra föräldrar lärde sig tvätta. Ofta tvättar vi alldeles för varmt vilket sliter mer på plaggen. Ofta räcker det att steama eller vädra plagget istället för att tvätta det.

Olika material kräver olika typ av klädvård, därför är det viktigt att ta hand om plaggen på olika sätt. Några tips är att stickade plagg, som ska ligga vikta i garderoben ofta behöver noppas av med en kashmir- eller ullkam, kappor ska gärna borstas med en klädborste och glöm inte att rolla plaggen efter att du använt det.

Vad är ditt bästa tips för klädvård?

Mitt bästa tips är att vädra och låta plaggen vila! Det kan handla om att hänga ut kavajen en kvart när du kommer hem, men också att alltid låta skinnskor vila en dag efter användning så att lädret hinner gå tillbaka till rätt form. Lär dig om material och hur det ska tas om hand, se till att inhandla en steamer, bra galgar och skoblock. Om du lägger ner stickade plagg i lådor, se till att få med någon form av cederträ för att slippa mal och annan ohyra. 

Vilka fem plagg rekommenderar du att en garderob alltid ska innehålla?

Vi brukar alltid säga att alla garderober är individuella och att man ska anpassa den efter personen. Det finns lika många stilar som det finns människor, detta är något vi fördjupar oss i på Style Academy, det som är någons basgarderob kanske är festplaggen för den andra. Vi brukar dock alltid slå ett extra slag för kvalitetsplagg som du kan använda till olika tillfällen. För någon kommer det att vara jeans, t-shirt, sneakers, jacka, och sweatshirt medan det för någon annan är en välskräddad kostym, loafers, skjorta, trenchcoat och kashmirhalsduk. Vi tycker helt enkelt att det inte finns ett så enkelt svar som fem plagg alla måste ha. Då är det viktigare att du har produkter som tar hand om dina plagg.

Vilken är den vanligaste kunden hos Rosenrummet?

De flesta kvinnor och män som kommer till oss är ofta mitt i karriären, har kanske tight med tid över till shopping men fortfarande ett brinnande intresse för mode och behov av att vara representativ. Vi har även en hel del offentliga personer som inte vill gå runt i butiker. Vissa kommer efter en livsstilsförändring, till exempel när man ska tillbaka till jobbet efter en barnledighet eller när man fått en ny roll på jobbet. Det roligaste med att hjälpa andra är att få analysera en person och genom valet av kläder se personen du stylar lyftas fram och lysa i sin personliga stil.

Vill ni kontakta Lisa eller Style Academy når ni dem bäst på via Christina Lindgren, projektledare på RR Style Academy

+46 73 33 68 511 eller [email protected]

styleacademy.rosenrummet.se

Behöver du hjälp?

Naturligtvis finns vi tillgängliga i vår kundtjänst.

Fråga på!

Öppettider
Vardagar: 08:00-20:00
Helger: 10:00-16:00