The Sneaker Box – Slutsåld!

Sneakers är mer populära än någonsin, både i modet men också som investering där ovanliga sneakers kan säljas oerhört dyrt på sajter och auktionshus. Med det i åtanke har vi på 24Storage tillsammans med Sneakerstvätten låtit utveckla The Sneaker Box – en lika enkel som innovativ lådinsats som förvandlar en vanlig flyttkartong till ett sneakershotell.

The Sneaker Box gör det möjligt att skonsamt förvara upp till nio par sneakers i en flyttkartong. Via en enkel konstruktion i papp ger den vertikal och horisontell avskiljning som minimerar tryck och skapar nödvändig luftgenomströmning.

Slutsåld! De 10 första kunderna kunde köpa The Sneaker box och få tre tvättar på köpet hos Sneakerstvätten för endast 99 kronor (värde 650kr). Sneakerstvätten tror precis som vi, på att förlänga livstiden för dina sneakers och vi vill givetvis att alla ska få chansen att förvara sina skor inför vinterhalvåret, skinande rena

För dig som redan är sneakerstvättare får du just nu när du handlar en standard tvätt för tre par skor, hos Sneakerstvätten The Sneaker Box på köpet. Gå in på på sneakerstvatten.se eller besök deras butik på Hornsgatan 156. i Stockholm.

Är dina sneakers en future classic?

Det finns ingen garanti på att just dina sneakers är framtidens klassiker – men frågan är: Har du råd att chansa? Förvaring är A och O för att försäkra sig om att kvalitén på dina sneakers ska bibehållas år ut och år in.

Så hyr du förråd helt enkelt

Signera ditt avtal online

Hela bokningen sköter du här på hemsidan.

Flytta in direkt

Med accesskod via email får du tillgång till förrådet direkt.

Har du frågor?

Vår kundservice finns redo med branschens längsta öppettider.

Om hur det fungerar

Sneaker Head se hit!

Har du inte plats för din Sneaker Box eller sneakers hemma? Just nu får du 25% rabatt i 6 månader med rabattkoden SNEAKERS24 när du hyr förråd hos oss för förvaring av dina sneakers och mycket mer.

Vi träffar Sneakerstvättens för en kort intervju

Oscar Wallin, grundare och son 

Jens “Jesse” Wallin, grundare och pappa 

Pontuz Bjelfman, VD 

I mars 2021 öppnades portarna till Jens och Oscar Wallins företag Sneakerstvätten för första gången. Sneakerstvätten startades med vetskapen om att de flesta bryr sig om sina sneakers men att få har tid, eller rätt kunskap, för att ge sina skor den kärlek och omtanke de behöver och förtjänar. Med ledorden alla sneakers lika värde hjälper de nu folk över hela Sverige att ge sina sneakers ett renare och längre liv. 

För att få bättre kunskap om hur man ska ta hand om sina skor bad vi Sneakerstvätten om deras bästa tips för sneakers med lång livslängd.  

Hur ser den genomsnittliga svenskens sneakersgarderob ut?
De flesta har säkert 10 par skor hemma i snitt. Majoriteten av dem är smutsiga och används inte. Det är egentligen inget fel på själva skon, men de är slitna i färgen kanske, eller helt enkelt bara smutsiga. 

”Ofta ligger de skorna inkastade i nån garderob eller ligger nedtryckta i en kasse i ett källarförråd. De är väl inte något vi skulle rekommendera.”

Hur ser en typisk kund ut för Sneakerstvätten?
Det är det som är så intressant. Vi har ingen typisk kund. Vi har allt från unga människor som samlat ihop veckopengen till ett par samlarskor som de vill hålla efter, till pensionärer som fortfarande kallar det för gymnastikskor, till riktiga sneakerheads. Alla är lika välkomna hit men majoriteten av kunderna är helt vanliga människor som insett värdet av att att ha rena skor. Och det är ju så vi jobbar, vi tror på alla sneakers lika värde. Oavsett om det handlar om skor som kanske inte har ett så monetärt värde, men ett högt emotionellt värde, eller om det handlar om superdyra samlarobjekt. Vi tar emot allt och det är få skor vi inte kan behandla. 

Vad är det roligaste med ert jobb? 

Det är nog en kombination av att själv se förändringen vi kan uppnå och att se kundernas reaktioner. Alla som jobbar här har tidigare jobbat inom yrken där man inte ser resultatet direkt utan ofta gör man någonting och så kanske man ser ett resultat längre fram. Här är resultatet omedelbart. Antingen blir skon ren eller inte. Och det finns något väldigt tillfredställande i det. Sen är det enormt kul när kunder kommer in och blir golvade och inte tror att det ens är samma sko. Den delen är enormt rolig. Det är därför vi gör det. 

Varför bör man bry sig om sina sneakers? 

Sneakers är en så stor del av så mångas garderob, och de kan ha så många olika roller i ens liv. De kan representera allt från sport till fashion statment till komfort. Ett par sneakers kan bli en förlängning av en själv och man skulle ju inte ta på sig en smutsig t-shirt, så varför skulle man ta på sig ett par smutsiga skor? 

I ett större perspektiv är det såklart även en miljöfråga. Produktionen av nya skor kostar miljön väldigt mycket, och tyvärr är bilden av hur länge ett par skor kan användas väldigt skev. Det gör att onödigt många skor slängs i förtid.

Vad är den genomsnittliga livslängden på ett par skor som blivit väl omhändertagna? 

Skor har i genomsnitt mycket längre livslängd än vad folk tror. De flesta använder bara sina sneakers under en eller möjligtvis två säsonger innan de trycks ner i nån påse och glöms bort. Och när man väl hittar dem igen så skänks de bort eller kastas. Håller man regelbundet efter skorna istället så håller de bra mycket längre än en säsong. Då kan de hålla i flera år. Ibland får vi in skor som någon har ägt sen 60-talet. Mycket beror såklart på material och hur mycket skorna används, men främst handlar det om hur man tar hand om dem. 

Vad är de största felen som konsumenter gör med sina sneakers? 

Dels att de inte preppar skorna ordentligt innan första användning, men också att de inte torkar bort smuts direkt när det uppstår eller en sån enkel grej som att inte knyta upp skosnörena. Mycket handlar nog också om inställning. Om man skulle spilla kaffe på tröjan skulle man direkt vara där och badda med vatten och försöka få bort fläcken. Men spillt kaffe på skorna är det nog tyvärr många som helt enkelt struntar i. 

Ett annat big no är att tvätta i tvättmaskin eller torkar skorna i torktummlaren. Så fort du kommer över 45 grader så börjar limmet släppa. Och då har man ett problem. 

Hur kan man själv underhålla sina sneakers mellan inlämningar hos er? 

Man bör verkligen behandla sina skor precis så som man behandlar resten av sin garderob. Man skulle inte hänga upp en dyr skjorta i fönstret och se den bli solblekt eller lägga en ny jacka i dammet på golvet. Så varför gör man så med sina skor?

Det första man egentligen bör göra när man köper ett par nya skor är att impregnera dem för att få ett grundskydd mot smuts och väta. Det andra handlar om förvaring. Investera i bra förvaring så skorna inte står på varandra eller ligger nedtryckta och använd skoblock eller fyll ut tårna med papper för att undvika att de missformas eller veckas. Om man har möjligheten är det också bra att ha flera par skor hemma att kunna varva mellan. Bara det gör ju att de håller längre. 

Om ni skulle sammanfatta era tips för välmående sneakers med lång livslängd, hur skulle listan se ut? 

  • Impregnering 
  • Skoblock för formen 
  • Bra förvaring (med andra ord – skaffa en Sneaker Box från 24Storage)
  • Varva mellan skor 
  • Behandla fläckar och smuts hemma 
  • Ta med skorna till oss för djuprengöring och restaurering när du inte kan göra mer själv

Vill man veta mer om Sneakerstvätten kan man antingen besöka butiken på Hornsgatan 156 i Stockholm eller gå in på sneakerstvatten.se

Urval av kundomdömen - Google Reviews

Funkar hur smidigt som helst. Från bokning på internet till hantering med låskolv, inte behövt ta kontakt med en enda personal än. Hyrt i ca 5 månader.

Martin S · Juli, 2020

24Storage Orminge

Brilliant! After experiencing self storage elsewhere coming to 24 Storage was just so much better. Decent prices, fast answers from their customer service and very easy access, clean bright and modern.

Greg A · April, 2021

24Storage Uppsala

Inget krångel. Lätt att få tillgång till förrådet dygnet runt. Enkelt att avsluta hyresperioden och återlämna förrådet.

Lars L · Juli, 2020

24Storage Tumba

Behöver du hjälp?

Naturligtvis finns vi tillgängliga i vår kundtjänst.

Fråga på!

Öppettider
Vardagar: 08:00-20:00
Helger: 10:00-16:00