Din checklista när du flyttar

Planera din flytt

Många som hyr förråd hos oss på 24Storage gör detta i samband med en flytt. Vi har därför samlat det du kan tänkas behöva tänka på just när du flyttar. Ta inspiration av vår checklista så blir det förhoppningsvis lite enklare att genomföra din flytt.

1. Välj och boka flytthjälp

Bestäm om ni ska anlita en flyttfirma, hyra flyttbil eller släpvagn, alternativt ta hjälp av vänner och familj. Var ute i god tid då flyttbilar snabbt blir uppbokade. Flyttfirma kostar lite mer men kan underlätta om ni har ett stort hem som ska flyttas. Glöm då inte att ta in offerter och jämföra olika firmor innan ni bestämmer er. I Stockholm, Göteborg och Malmö kan vi erbjuda hjälp med flytt och transport via våra samarbetspartners. Skicka in din bokningsförfrågan idag och få svar inom 24h.

2. Ordna flyttkartonger och börja packa

Planera er packning och börja i god tid, att packa tar oftast längre tid än vad man tror och speciellt om ni ska rensa ut saker under tiden. Hyr eller köp flyttkartonger. Grundregeln är att du behöver en flyttlåda per kvadratmeter. Hos oss på 24Storage kan du handla flyttmaterial online och få det hemkört.

3. Flyttanmälan och adressändring

Gör din flyttanmälan hos skatteverket, det kan du göra så fort du vet att du ska flytta och upp till en vecka efter flytten för att den ska gälla från inflyttningsdagen. På adressandring.se kan du adressändra till din nya adress och eftersända din post.

4. Hyr förråd mellan boenden

Det händer ganska ofta att du behöver hyra förråd för att magasinera ditt bohag mellan boenden, eller om du har köpt en nyproducerad bostad som inte är färdigbygg kan du behöva ha ett temporärt boende emellan där du inte kan ha alla dina möbler eller tillhörigheter. Hos oss kan du enkelt hyra förråd utan bindningstid, perfekt för när du ska flytta.

5. Avsluta och förnya abonnemang

Det är viktigt att du flyttar din hemförsäkring till din nya bostad. Du behöver också avsluta och teckna nya abonnemang för el, bredband och även sophämtning om du bor i hus så allt är redo när det är dags att flytta in. Var ute i god tid då det ibland kan dröja innan du får din bredbandstjänst inkopplad och routern skickad på posten.

6. Boka flyttstädning med vår partner Qleano

Det enklaste är att städa när hela bostaden är helt tömd så antingen samma dag som flyttlasset går eller dagen efter. Därför är det bra att ha en dag emellan tillträdet för de nya ägarna. Det finns en uppsjö av olika städfirmor du kan anlita. Vi rekommenderar såklart vår partner Qleano. Hos dem får du dessutom rabatt när du är 24storage-kund.

Ett förråd kan underlätta din flytt

Det finns många anledningar till att behöva hyra förråd när du flyttar, det vanligaste är att tillträdet för din nya bostad inte matchar utflyttningsdagen för den gamla bostaden. Många hyr också förråd när de ska flytta ihop med någon och redan har möbler sedan innan och nu inte får plats med dessa i den nya gemensamma bostaden.

Urval av kundomdömen - Google Reviews

Funkar hur smidigt som helst. Från bokning på internet till hantering med låskolv, inte behövt ta kontakt med en enda personal än. Hyrt i ca 5 månader.

Martin S · Juli, 2020

24Storage Orminge

Brilliant! After experiencing self storage elsewhere coming to 24 Storage was just so much better. Decent prices, fast answers from their customer service and very easy access, clean bright and modern.

Greg A · April, 2021

24Storage Uppsala

Inget krångel. Lätt att få tillgång till förrådet dygnet runt. Enkelt att avsluta hyresperioden och återlämna förrådet.

Lars L · Juli, 2020

24Storage Tumba

Behöver du hjälp?

Naturligtvis finns vi tillgängliga i vår kundtjänst.

Fråga på!

Öppettider
Vardagar: 08:00-20:00
Helger: 10:00-16:00