Din checklista när du flyttar

Många som hyr förråd hos oss på 24Storage gör detta i samband med en flytt. Vi har därför samlat det du kan tänkas behöva tänka på just när du flyttar.

Planera din flytt

Flytta kan kännas tufft emellanåt, men man får inte glömma att det är nu det roliga börjar. Att packa ihop hela sitt liv och flytta från en bostad till en annan är en stor process. Ta inspiration av vår tidsplanering, så blir det förhoppningsvis lite enklare att genomföra.

8-6 veckor före flytt

Sortera och planera

Gå igenom varje rum och öppna varje låda. Bestäm vad du ska ta med dig till ditt nya hem och vad du inte behöver. Gör en lista med föremål som ska behållas och som du väljer att ta med dig till dina nya bostad.

Boka flyttfirma

Gör lite efterforskningar om vilken flyttfirma som passar dig bäst. Läs recensioner och se till att du anlitar en seriös och betrodd flyttfirma.

Köp flytt- och packmaterial

Se till att köpa flyttkartonger, bubbelplast, silkespapper och övrigt som du kan tänkas behöva, så du är redo när det är dags att börja packa ihop tillhörigheterna.

4 veckor före flytt

Börja packa

Börja packa ner säsongsaker som vinterkläder, skidor, pulkor och saker som du inte använder till vardags. Vänta med saker som fjärrkontrollen till TV:n och tandborsten tills i samband med själva flyttdagen.

Märk upp lådorna

Markera flyttkartongerna. Du kan använda dig av färgkoder för respektive rum. Du kan också numrera flyttkartongerna och använda dig av excel för att skriva ner exakt vad du har lagt ner i varje kartong.

Mät och bestäm

Mät dina befintliga möbler och avgör om de får plats i ditt nya hem eller om du kanske behöver sälja något som inte får plats. Eller om du behöver hyra förråd för att förvara något som du vill behålla men inte har rum för.

Boka barn- och/eller husdjursvakt

Boka upp så att någon kan ta hand om ditt husdjur eller barnen under själva flyttdagen. Det kan vara skönt att slippa det eventuella stressmomentet.

Säg upp abonnemang

Säg upp din hemförsäkring, tv/internetabonnemang och teckna nytt på din nya adress. Adressändra och eftersänd din post de första 3 månaderna efter flytten.

Hyr förråd

Om det kommer en tid mellan dina boenden då du inte har någonstans att förvara dina saker, kan det vara bra att överväga om du ska hyra ett förråd för förvaring. Då finns vi på 24Storage redo för dig.

2 veckor före flytt

Ta ledigt och dubbelkolla flyttfirman

Meddela arbete eller skola och se till att du får ledigt på själva flyttdagen. Använder du dig av flyttfirma är det bäst att säkerställa så att alla är på banan.

Slutför packningen

Se till att du har en egen väska med necessär, underkläder, kläder och så vidare, som är lättillgänglig under flytten. Det tar lite tid innan man får rätt på alla saker och då är det skönt att ha det nödvändigaste tillgängligt.

Flyttdag - säkerställ och övervaka

Om du använder flyttfirma är det bra att hjälp till och vara med under flytten. Då kan du meddela vart allt ska ta vägen, så du själv slipper flytta om allt när saker har hamnat fel. Kolla igenom din bostad en sista gång så att inget glömts kvar.

Glöm inte att hyra förråd när du flyttar

Vi finns till för dig när du behöver fokusera på allt annat än var du ska förvara dina grejer. Hyr förråd helt enkelt.

Vilken storlek behöver du?

Alla storlekar

Pris fr. 99kr/mån