Tips när du magasinerar

Man kan tänka att det bara är att ställa in sina saker i förrådet och låsa dörren. Men det finns faktiskt saker du kan tänka på för att undvika vanliga misstag!

Packa rätt, slipp onödigt slitage och maximera utrymmet i ditt förråd

1. Håll ordning. Innan du lägger dina saker i en låda bör du göra en lista och tilldela varje objekt respektive låda. Gör etiketter för varje låda och fäst dessa etiketter på alla sidor av lådan såväl som på toppen av lådan.
När du gör din lista skriv också ner det beräknade ersättningsvärdet för varje objekt. Om det finns ömtåliga saker placerar du klistermärken på lådan uppmärkta med Ömtåligt”.

2. Använd inte mer än två olika storlekar av lådor. På så sätt blir det enklare och mer organiserat att stapla lådorna. Lådorna ska vara tillräckligt robusta så att den nedersta kartongen tål vikten av alla andra lådor som staplas ovanpå den.

3. Håll dina saker rena. Lägg dina föremål i lådor så att de inte blir dammiga.

4. Försök att inte slösa med utrymme. Fyll upp hela lådan, men inte enbart med tunga material. Du måste fylla en låda helt för att undvika att den kollapsar eller välter. Du bör dock undvika att fylla den med bara tunga föremål så att det inte blir för tung att bära. Fyll först lådan med de tunga föremålen i botten och fyll den sedan vidare med lättare föremål.

5. Undvik att använda helt förseglade påsar. Att lägga saker i förseglade plastpåsar kan verka som en bra idé, men det kan faktiskt bjuda in mögel. Gör några lufthål i plasten så att föremålet kan andas. Var dock noga och läs på om rekommendationer kring hantering av till exempel textiler.

6. Packa böcker smart. När du packar böcker kan du använda mindre boklådor istället för att lägga dem alla i en stor låda. Förvara böckerna platt i lådorna istället för att stå upprätt så att deras ryggar inte skadas.

7. Undvik vattenskador. Frysar och kylskåp ska förvaras med dörren något öppen. Elektriska apparater ska vara helt torra.

8. Skydda ömtåliga saker. Packa dina ömtåliga saker i bubbelplast eller förpackningspapper. Slå in speglar och tavelramar med bubbelplast.

9. Använd garderobslådor. När du packar kläder rekommenderar vi att du använder kläder eller garderobslådor där du kan hänga kläderna inuti så att de behåller sin form.

10. Använd gamla handdukar eller tidningspapper när du förpackar dina saker. Däremot ska textiler plastas in för att undvika skadedjursangrepp av till exempel mal.

11. Förvara verktyg och utrustning på ett säkert sätt. När du förbereder metallverktyg och utrustning för förvaring måste du eventuellt tömma dessa helt på bränsle.

12. Försegla lådor med förpackningstejp för att täta dina lådor. Det hjälper till att avvärja damm.

Vi erbjuder alltid

Bra erbjudanden

50% rabatt i två månader på utvalda förråd, utan bindningstid eller uppläggningsavgift.

Säkra förråd nära dig

25 anläggningar med larmade och övervakade förråd. De flesta har öppet dygnet runt.

Förråd för ditt behov

Välj förråd mellan 1-40+ kvm som passar dig oavsett om du är privat- eller företagskund.

HItta förråd nära dig

Hitta ditt förråd när du ska magasinera

Vi tror på trygg och säker förvaring. Oavsett om du ska förvara några gamla fotoalbum eller din splitter nya soffa hos oss, så kommer vi ta väl hand om dina saker under tiden.

Vilken storlek behöver du?

Alla storlekar

Pris fr. 99kr/mån