Tips när du magasinerar

Man kan tänka att det bara är att ställa in sina saker i förrådet och låsa dörren. Men det finns faktiskt saker du kan tänka på för att undvika vanliga misstag!

Packa rätt, slipp onödigt slitage och maximera utrymmet i ditt förråd

1. Håll ordning. Innan du lägger dina saker i en låda bör du göra en lista och tilldela varje objekt respektive låda. Gör etiketter för varje låda och fäst dessa etiketter på alla sidor av lådan såväl som på toppen av lådan.
När du gör din lista skriv också ner det beräknade ersättningsvärdet för varje objekt. Om det finns ömtåliga saker placerar du klistermärken på lådan uppmärkta med Ömtåligt”.

2. Använd inte mer än två olika storlekar av lådor. På så sätt blir det enklare och mer organiserat att stapla lådorna. Lådorna ska vara tillräckligt robusta så att den nedersta kartongen tål vikten av alla andra lådor som staplas ovanpå den.

3. Håll dina saker rena. Lägg dina föremål i lådor så att de inte blir dammiga.

4. Försök att inte slösa med utrymme. Fyll upp hela lådan, men inte enbart med tunga material. Du måste fylla en låda helt för att undvika att den kollapsar eller välter. Du bör dock undvika att fylla den med bara tunga föremål så att det inte blir för tung att bära. Fyll först lådan med de tunga föremålen i botten och fyll den sedan vidare med lättare föremål.

5. Undvik att använda helt förseglade påsar. Att lägga saker i förseglade plastpåsar kan verka som en bra idé, men det kan faktiskt bjuda in mögel. Gör några lufthål i plasten så att föremålet kan andas. Var dock noga och läs på om rekommendationer kring hantering av till exempel textiler.

6. Packa böcker smart. När du packar böcker kan du använda mindre boklådor istället för att lägga dem alla i en stor låda. Förvara böckerna platt i lådorna istället för att stå upprätt så att deras ryggar inte skadas.

7. Undvik vattenskador. Frysar och kylskåp ska förvaras med dörren något öppen. Elektriska apparater ska vara helt torra.

8. Skydda ömtåliga saker. Packa dina ömtåliga saker i bubbelplast eller förpackningspapper. Slå in speglar och tavelramar med bubbelplast.

9. Använd garderobslådor. När du packar kläder rekommenderar vi att du använder kläder eller garderobslådor där du kan hänga kläderna inuti så att de behåller sin form.

10. Använd gamla handdukar eller tidningspapper när du förpackar dina saker. Däremot ska textiler plastas in för att undvika skadedjursangrepp av till exempel mal.

11. Förvara verktyg och utrustning på ett säkert sätt. När du förbereder metallverktyg och utrustning för förvaring måste du eventuellt tömma dessa helt på bränsle.

12. Försegla lådor med förpackningstejp för att täta dina lådor. Det hjälper till att avvärja damm.

Urval av kundomdömen - Google Reviews

Funkar hur smidigt som helst. Från bokning på internet till hantering med låskolv, inte behövt ta kontakt med en enda personal än. Hyrt i ca 5 månader.

Martin S · Juli, 2020

24Storage Orminge

Brilliant! After experiencing self storage elsewhere coming to 24 Storage was just so much better. Decent prices, fast answers from their customer service and very easy access, clean bright and modern.

Greg A · April, 2021

24Storage Uppsala

Inget krångel. Lätt att få tillgång till förrådet dygnet runt. Enkelt att avsluta hyresperioden och återlämna förrådet.

Lars L · Juli, 2020

24Storage Tumba

Förråd för företag och privatperson

Vi vill att hyra förråd ska vara enkelt, oavsett om du hyr som företagare eller privatperson. Därför kan du enkelt boka ditt förråd online, byta förrådsstorlek kostnadsfritt och hyr helt utan bindningstid. Allt för att du ska kunna lägga din tid på annat än vart du förvarar dina saker.

Hitta ditt förråd bland 27 anläggningar i hela Sverige

Vi erbjuder den enkla lösningen för smart förvaring utanför hemmet. Vi har 13 500 förråd på 27 förrådsanläggningar runt om i Sverige och du bokar enkelt ditt förråd här på hemsidan dygnet runt, 365 dagar om året.

Vad ryms i ett förråd?

Ofta mer än vad man kan tro. Du får plats med cirka 15 flyttkartonger på 1 kvm.

Vad kostar det att hyra förråd?

Priset varierar efter storlek och anläggning som du hittar här. Efter onlinebokning dras hyran från ditt kreditkort månadsvis för förrådshyra och eventuellt försäkringskostnad.

Måste jag vara försäkrad?

Försäkring av förvarad egendom är obligatorisk. Vi erbjuder skräddarsydd försäkring för förvaring, men du kan använda dig av egen försäkring. Läs mer här.

Behöver du hjälp?

Naturligtvis finns vi tillgängliga i vår kundtjänst.

Fråga på!

Öppettider
Vardagar: 08:00-20:00
Helger: 10:00-16:00